+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat
Kertészeti gyomláló robot

Tertill gyomláló kertészeti robot

  • 171

A Tertill egy amerikai, kertészetben használható gyomirtással foglalkozó mezőgazdasági robot. A kis, napelemes, gyomirtó robot teljesen automatikus működésre képes. Csak kis kertekben használható.

A Tertill nagyon könnyen kezelhető, és egy gombnyomással elkezdi a kert gyomlálását – nincs szükség programozásra. Az alábbiakban néhány egyszerű lépést mutatunk be a kert előkészítéséhez, hogy a Tertill a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

  1. Ellenőrizze a méretet – Minden egyes Tertill körülbelül 20 négyzetméternyi területet képes karbantartani. Ez körülbelül 4×5 méteres terület.
  2. Hozzon létre egy akadályt – A Tertill elkóborol, ha nincs fizikai akadály a kertje kerülete körül. Az akadálynak legalább 6 centiméter magasnak kell lennie. A Tertill számára a legjobb határoló anyagok vezetőképesek, és a következőket tartalmazzák:

Fémkerítés (lánckerítés, csirkedrót, vaskerítés stb.).
Fakerítés (palánkkerítés, fakerítés, tájépítészeti faanyagok, fadeszkák).
Tégla szegély
Szállított sorvédők
A műanyag határolók kordában tartják a Tertillt, de a Tertill több energiát fordít az érzékelésükre – ami időt vesz el a gyomlálástól.

  1. A felület előkészítése – A Tertill akkor működik a legjobban, ha a terep viszonylag sima. A Tertill négykerék-meghajtással rendelkezik, és mindent megtesz, hogy kikerülje a sziklákat és a rögöket, de az ezekkel való megküzdéssel töltött idő a gyomlálástól elvett idő. Egy jól felszántott kert, ahol nincsenek pár centinél nagyobb sziklák vagy barázdák az optimális.
  2. Kezdje tiszta lappal – A Tertill egy egyszerű stratégiát alkalmaz a gyomok és a növények megkülönböztetésére: a gyomok rövidek, a növények pedig magasak. Ahhoz, hogy ez a stratégia működjön, a Tertillt a szezon elején kell a kertbe helyezni, mielőtt a gyomok elkezdenek nőni, amikor a gyomok kevesebb, mint pár centi magasak, vagy közvetlenül a kert gyomlálása után.
  3. Távolság- A Tertill olyan kertben működik a legjobban, amely a hagyományos ajánlott növénytávolságot követi, Ez általában 25-30 cm a növények között, ami elegendő helyet biztosít a Tertill számára, hogy a kert minden részébe eljusson. A növények ilyen módon történő elhelyezése segít a termés maximalizálásában és a sűrű ültetésből eredő kártevők és betegségek minimalizálásában is.