+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

SkySquirrel Technologies Inc. – Drónok és számítógépes látás növénytermesztéshez

  • 181

A drónok jelenléte a mezőgazdaságban állítólag az 1980-as évekre nyúlik vissza Japánban a növények porítására. A mezőgazdasági drónok piacának előrejelzése szerint 2027-re eléri a 480 millió dollárt. Manapság a vállalatok az AI és a légi technológiák kihasználásával növelik a növények egészségét.

A SkySquirrel Technologies Inc. az egyik vállalat, amely dróntechnikát hoz a szőlőültetvényekbe. A vállalat célja, hogy segítse a felhasználókat terméshozamuk javításában és a költségek csökkentésében. A felhasználók előre beprogramozzák a drón útvonalát, és az eszköz telepítése után a számítógépes látást felveszik az elemzésre felhasznált képek rögzítésére.

Amint a drón befejezi útját, a felhasználók USB-meghajtót vihetnek át a drónról egy számítógépre, és feltölthetik az adatokat egy felhőmeghajtóra. A SkySquirrel algoritmusokat használ a rögzített képek és adatok integrálására és elemzésére, hogy részletes jelentést készítsen a szőlő egészségi állapotáról, különös tekintettel a szőlőlevél állapotáról. Mivel a szőlőlevelek gyakran jelzőlámpák a szőlőbetegségek (például penészgombák és baktériumok) szempontjából, a levelek „egészségi állapotának” elolvasása gyakran jó eszköz a növények és gyümölcsük egészének megértéséhez.

A SkySquirrel Technologies csapata az alábbiakban röviden bemutatja a drón működését:

A cég állítása szerint technológiája képes egy 50 hektáros letapogatást 24 perc alatt elvégezni, és az adatok elemzését 95 százalékos pontossággal nyújtja. Úgy tűnik, hogy konkrét használati esetek nem állnak rendelkezésre a vállalat webhelyén.