+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

Robotika a mezőgazdaságban

  • 314

Nem csoda, hogy egyre több mezőgazdasági robotikai alkalmazás jelenik meg, köztük a méhek viselkedését modellező biomorf drónok. A robotok és a drónok nagy hatással lehetnek a mezőgazdaság hatékonyságára. A termést figyelő és elemző drónoktól kezdve a vetésre, trágyázásra és betakarításra képes automatizált traktorokig, a mezőgazdasági robotok fejlesztései mind azt jelentik, hogy az emberi munkaerőt mostantól gyakran összetettebb feladatokra lehet fordítani.

Ezek az alkalmazások pontos működtetést igényelnek a rendszerek hatékonyságának növelése érdekében. A drónkameráknak sima dőlés- és pásztázó mozgásra van szükségük ahhoz, hogy pontos és használható képek készüljenek a segítségükre. A FAULHABER vas nélküli rotoros egyenáramú motorokat széles körben használják a mozgókamerás alkalmazásokban, beleértve a védelmi felderítést és a film- vagy televíziós filmezést, mivel pontos, fogazásmentes mozgást tesznek lehetővé a létfontosságú információk rögzítéséhez.

Ezért a mezőgazdasági drónok és más mezőgazdasági megfigyelőrendszerek kamerái természetes kiterjesztése ennek a motortípusnak. Bár a drónokat szabadidős játékoknak tekinthetjük, az a képességük, hogy kis idő alatt nagy területeket tudnak autonóm módon lefedni és megfigyelni, miközben kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, rendkívül előnyös a működési költségek csökkentése szempontjából.

Sőt, egyes vidéki gazdaságok Kínában már nagy teherbírású ipari drónokat használnak a nehezen hozzáférhető területeken a növények öntözésére. A módszer üzemanyag-takarékosabbnak bizonyul, mint a munkások szállítása, és a számítógép-vezérelt permetezőgépek kevesebb erőforrást pazarolnak el.

Tehát akár a gyártósorokon, akár a sebészeti műtőkben, akár a hatalmas mezőgazdasági területeken, a robotikai alkalmazások innovatív és megbízható munkamódszereket biztosítanak minden érintett számára.

Forrás: https://www.roboticstomorrow.com/story/2020/07/trends-in-robotics-cobots-agribots-and-medical-robots-/15535/