+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

PEAT – Gépi látás a kártevők / talajhibák diagnosztizálására

  • 168

Az erdőtelepítés és a talajminőség romlása továbbra is jelentős veszélyt jelent az élelmiszerbiztonságra, és negatív hatással van a gazdaságra. Az USDA becslése szerint a talajerózió éves költsége körülbelül 44 milliárd dollár.

A berlini székhelyű mezőgazdasági technológiát létrehozó PEAT elindította a Plantix nevű mélyreható tanulási alkalmazást, amely állítólag azonosítja a talaj lehetséges hibáit és tápanyaghiányát. Az elemzést szoftver algoritmusok végzik, amelyek korrelálják az egyes lombozatmintákat bizonyos talajhibákkal, növényi kártevőkkel és betegségekkel.

A képfelismerő alkalmazás a felhasználó okostelefonjával készített képeken keresztül azonosítja a lehetséges hibákat. A felhasználókat ezután megkapják a talajjavítási technikákkal, tippekkel és egyéb lehetséges megoldásokkal, az alábbiakban bemutatott rövid videó szerint:

A társaság azt állítja, hogy szoftvere gyorsan elérheti a minták felismerését akár 95 százalékos becsült pontossággal. A PEAT nemrégiben közölte, hogy nemzetközi ügyfélbázisa elérte a több mint 500 000-et. A társaság elismeri partnereit, és ügyfelei idézetek vannak a weboldalon, de úgy tűnik, hogy konkrét esettanulmányok nem állnak rendelkezésre.

Az ügyfélgazdaságok méretére vonatkozó specifikációk nélkül nem tudjuk megerősíteni, hogy a Plantix alkalmazás jelentős korlátozásokat jelent-e a nagyobb gazdaságok számára. A konkurens CropDiagnosis úgy tűnik, hogy hasonló modellt követ alkalmazásának.