+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

Pár gondolat a Mesterséges Intelligencia szerepének a Mezőgazdaságban.

  • 256

Az MI-alapú technológiák jelennek meg a hatékonyság javításában és az ipar előtt álló kihívások kezelésében, ideértve a terméshozamot, a talaj egészségét és a herbicid-rezisztenciát. A mezőgazdasági robotok felkészülnek arra, hogy az MI rendkívül értékelt alkalmazásává váljanak ebben az ágazatban.

A széles körű alkalmazkodás bizonyítéka a tejgazdálkodásban, ahol már több ezer fejőrobot működik. Ez a szegmens 2023-ra várhatóan 1,9 milliárd dollárról 8 milliárd dollárra növekszik.

Lehetséges, hogy mezőgazdasági robotokat fejlesztenek ki, hogy az elkövetkező három-öt évben egyre növekvő sokféleségű feladatot hajtsanak végre.

A növény- és talajmegfigyelési technológiák szintén fontos alkalmazások lesznek a jövőben, mivel az éghajlatváltozást továbbra is kutatják és értékelik. Egy kutatási tanulmány szerint az 1980 és 2008 közötti éghajlatváltozás eredményeként a kukorica globális csökkenése 3,8, a búza pedig 5,5 százalékkal csökkent.

Az olyan technológiai adatok, mint a drónok és a műholdak által napi szinten elfogható adatmennyiség új képességet biztosít a mezőgazdasági vállalkozások számára a változások előrejelzésére és a lehetőségek azonosítására. Arra számítunk, hogy a műholdas gépi látást biztosító alkalmazások (az időjárásra, a növények egészségére, a terméshozam előrejelzésére stb.) Egyre gyakoribbá válnak a nagy ipari üzemekben az elkövetkező 5-10 évben

Fontos lesz, hogy a gazdák naprakész képzéssel rendelkezzenek a technológiák felhasználásának és a továbbfejlesztés biztosításának biztosítása érdekében. Ez segít bizonyítani ezen eszközök hosszú távú értékét.

Ezenkívül kritikus jelentőségű lesz az ágazatban kialakuló AI alkalmazások kiterjedt tesztelése és validálása, mivel a mezőgazdaságot olyan környezeti tényezők befolyásolják, amelyeket nem lehet ellenőrizni, ellentétben más iparágakkal, ahol a kockázatot könnyebb modellezni és előre jelezni.

Arra számítunk, hogy a mezőgazdasági ágazat továbbra is folyamatosan alkalmazza az MI-t, és továbbra is figyelemmel kíséri ezt a tendenciát, ahogy MI is…