+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

Nyomgenomika – gépi tanulás a talaj hibák diagnosztizálásához

  • 216

A Plantix alkalmazáshoz hasonlóan a kaliforniai Trace Genomics talaj-elemzési szolgáltatásokat nyújt a gazdáknak. Az Illumina vezető befektető segített kifejleszteni a gépi tanulást alkalmazó rendszert, hogy az ügyfelek megismerjék talajuk erősségeit és gyengeségeit. A hangsúly a hibás növények megelőzésén és az egészséges növénytermesztés lehetőségeinek optimalizálásán van.

A cég webhelye szerint a talajminta Trace Genomics részére történő benyújtását követően a felhasználók állítólag kapnak mélyreható összefoglalót talaj tartalmukról. A szolgáltatásokat csomagokban nyújtják, amelyek tartalmazzák a baktériumokra és gombákra összpontosító kórokozók szűrését, valamint az átfogó mikrobiális értékelést. Amint azt az alábbi videó leírja, a talaj DNS elemzése szintén központi szerepet játszik a Trace rendszerében:

2017 februárjától kezdve a társaság 8 millió dollár összegű tőkeemelést szerzett hat cégtől, ideértve az Illumina Accelerator-t is. A termékcsomagok 199 USD-tól kezdődnek a Pathogen Screen esetében. Két gazdaságra vonatkozó kedvező árajánlatok szerepelnek a Trace Genomics webhelyen. Azonban nem szerepelnek azok a adatok, amelyek azt mutatják, hogy a Trace Genomics hogyan javította az eredményeket