+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

Moocall

  • 187

A Moocall egy forradalmi eszköz, amely átalakította az állatállomány szaporodásának irányítását. Azok a gazdák, akik már használták, tanúsíthatják, hogy hatékonyan javítja az ellési folyamatot és csökkenti a borjak elhullási arányát. Ebben a bejegyzésben közelebbről megvizsgáljuk, hogy mi is a Moocall, hogyan működik, és milyen előnyökkel jár az állattenyésztők számára.

Mi a Moocall?

A Moocall egy viselhető eszköz, amely a tehén farkára csatlakozik, és figyeli a mozgását, hogy előre jelezze, mikor következik be az ellés. Az eszköz fejlett algoritmusok segítségével elemzi a farok mozgását, és SMS-ben, telefonon vagy e-mailben figyelmezteti a gazdát, ha az ellés közeleg. Ez a korai értesítés lehetővé teszi a gazdának, hogy beavatkozzon az ellési folyamatba, és biztosítsa, hogy mind a tehén, mind a borjú biztonságban és egészségben legyen.

Hogyan működik a Moocall?

A Moocall a tehén farokmozgásának mérésével működik. Ahogy a tehén teste felkészül az ellésre, a farok izmai aktívabbá válnak, és a farok mozgása megnő. A Moocall érzékeli ezeket a mozgásokat, és egy algoritmus segítségével megjósolja, hogy mikor következik be az ellés. Amikor az ellés küszöbön áll, a készülék riasztást küld a gazdálkodó telefonjára vagy más eszközére, így a gazdálkodó szükség esetén beavatkozhat a folyamatba.

A Moocall használatának előnyei:

1. Csökkentett borjú elhullás: Az ellés korai bejelentésével a gazdák szükség esetén beavatkozhatnak a folyamatba, és biztosíthatják a tehén és a borjú egészségét. Ezáltal jelentősen csökken a borjak elhullási aránya.

2. Javuló tenyésztési hatékonyság: A Moocall használatával a gazdák pontosabban ütemezhetik a tenyésztést, és növelhetik a siker esélyét. Ez különösen fontos azon tejtermelő gazdák számára, akiknek teheneik rendszeres tejtermelésére van szükségük.

3. Időmegtakarítás: A Moocall segítségével a gazdáknak többé nem kell éjjel-nappal figyelniük teheneiket, az ellés jeleire várva. Ez időt takarít meg, és lehetővé teszi a gazdák számára, hogy a gazdaságuk működésének más szempontjaira összpontosítsanak.

4. Nyugalom: A tudat, hogy a Moocall figyeli teheneiket, megnyugtatja a gazdákat, és csökkenti a stressz-szintjüket. Ez különösen fontos az ellési időszakban, amikor a gazdák nagy nyomás alatt vannak.

A Moocall értékes eszköz az állattenyésztők számára, akik javítani szeretnék a tenyésztés hatékonyságát és csökkenteni a borjak elhullási arányát. A készülék használatával a gazdák időben értesülhetnek az ellésről, és szükség esetén beavatkozhatnak a folyamatba, biztosítva ezzel a tehén és a borjú egészségét. Emellett a Moocall időt takarít meg a gazdáknak, és nyugalmat biztosít számukra, így minden állattenyésztő számára nélkülözhetetlen beruházás.