+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

Mesterséges intelligencia az agráriparban

  • 236

A mezőgazdaság egyszerre fontos gazdasági ágazat és alapja a gazdaságnak.

Az olyan tényezők, mint az éghajlatváltozás, a népesség növekedése és az élelmezésbiztonság aggodalmak ösztönzik az ipart, hogy innovatívabb megközelítéseket keressen a terméshozam védelme és javítása érdekében. Ennek eredményeként az AI folyamatosan megjelenik az ipar technológiai fejlődésének részeként.

Ebben a cikkben a mesterséges intelligencia alkalmazásával foglalkozunk, hogy az üzleti vezetők megértsük a jelenlegi és a kialakulóban lévő trendeket.

Mesterséges intelligencia az agráriparban

Kutatásaink alapján úgy tűnik, hogy az AI legnépszerűbb alkalmazásai a mezőgazdaságban három fő kategóriába sorolhatók:

Mezőgazdasági robotok – A vállalatok autonóm robotokat fejlesztenek és programoznak olyan alapvető mezőgazdasági feladatok elvégzésére, mint például a növények betakarítása nagyobb mennyiségben és gyorsabban, mint az emberek.

Termesztés és talajfigyelés – A vállalatok számítógépes látásmódot és mélyreható tanulási algoritmusokat használnak fel drónokkal és / vagy szoftver-alapú technológiákkal összegyűjtött adatok feldolgozására a növények és a talaj állapotának megfigyelésére.

Prediktív elemzés – Gépi tanulási modelleket dolgoznak ki a terméshozamra gyakorolt ​​különféle környezeti hatások, például az időjárási változások nyomon követésére és előrejelzésére.