+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

Kompano, a kertészeti robotika vezető technológiai vállalata

  • 159

A Priva és a belga Octinion K and FD csoport a Kompano zászló alatt egyesíti kertészeti robotikai tevékenységét. A formalitások a következő hetekben lezárulnak. Szakértelmük és technológiájuk egyesítésével egy erős és úttörő technológiai vállalatot hoznak létre, amelynek fő tevékenysége az innováció a kertészeti robotika területén egy erős növekedést mutató nemzetközi piacon. A vezetőséget Tom Coen és Ronald Zeelen fogja alkotni. Tom Coen a vezérigazgató szerepét fogja betölteni.

Vezető vállalat a kertészeti robotika területén

Mind a Priva, mind az Octinion sok időt, energiát és pénzt fektetett a kertészeti ágazat robotikai innovációinak fejlesztésébe az évek során. A Priva a paradicsomtermesztéshez szükséges levélvágó robot fejlesztésére koncentrált, míg az Octinion eperszedő robotot és UV-C robotot fejlesztett ki a betegségek elleni küzdelemre az üvegházakban. Az ilyen típusú alkalmazások iránti nagy globális érdeklődés bizonyítja a robotikai innovációk értékét a kertészeti ágazatban és a hatalmas lehetőségeket.

Közös ambíciók

A robotikában rejlő lehetőségek további kiaknázása érdekében az ágazatban mindkét vállalat előnyösnek tartja az erők egyesítését, a szinergia megteremtését a technológiai tudás megosztásával, valamint a kutatás és az alkalmazás bővítésével. a bejelentett egyesüléssel egy vezető technológiai vállalat jön létre ezen az új piacon, amely világszerte erős növekedési célokat tűzött ki maga elé. A Priva Kompano Group a piacvezető pozíciójának megerősítése érdekében rendszeresen új innovatív robotot fog piacra dobni.

A robotizáció szükségessége

A demográfiai és társadalmi-gazdasági adatok azt mutatják, hogy a kertészeti ágazatban a munkaerőhiány a növekedés korlátozó tényezője, és világszerte az élelmezésbiztonság csökkenéséhez vezet. A termelők jelzik, hogy új módszerekre van szükségük a kézi és ismétlődő (szedési) tevékenységek automatizálására, ezért a termés minőségének optimalizálására is.

Meiny Prins, a Priva vezérigazgatója: Az élelmiszerbiztonság és az energetikai átállás világszerte vezető témák a kertészeti ágazatban. Csodálatos látni, hogy mind a Priva, mind az Octinion küldetése a világ élelmezésbiztonságának érdekeit helyezi az innovatív megoldások középpontjába. A robotizáció felé tett lépés egy fontos forradalom, amellyel nagyban hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a kertészeti ágazatban a világ fenntartható innovációkat igényeljen.

Nem meglepő, hogy két olyan családi vállalkozás, amelynek egyértelmű törekvései vannak, képes volt közös nevezőre jutni. A szervezeti kultúránk hasonló, és ugyanaz a jövőképünk a kertészeti ágazat jövőjéről.Ez egy stratégiai egyezés, és ez most egy erős új vállalatban jut kifejezésre, amely alig várja, hogy elindítsa innovatív alkalmazásait a kertészeti ágazatban.

Az Octinion egy innovatív K+FD vállalatcsoport, amely a mechanikai termékfejlesztésre szakosodott, szerves anyagokban való alkalmazásokkal. Elsősorban a kertészeti és az élelmiszeripari ágazatban tevékenykedik. A vállalatot 2009-ben alapították, közel 50 alkalmazottat foglalkoztat, székhelye Leuvenben található. Az Octinion harmadik felek számára végez fejlesztési projekteket, és több termékfejlesztő cég is tartozik a csoportjához. Az Octinion Agriculture olyan fejlesztések révén, mint egy autonóm szamócaszedő robot, egy UV-C robot és egy felderítő platform, a világ egyik szereplőjévé nőtte ki magát, elsősorban az eperágazatban. Emellett számtalan alkalmazást fejlesztett ki a tágabb kertészeti ágazat számára is. Az Octinion Agriculture mostantól a Kompano Group része lesz.

Forras: https://www.agritechtomorrow.com/story/2021/10/priva-and-octinion-combine-robotic-activities-in-kompano-a-leading-technology-company-in-horticultural-robotics/13221/