+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat
John deere grideon autonom traktor

JOHN DEERE GRIDCON

  • 226

Úgy látszik, hogy a jelenlegi technológiával az elektromos traktorok 100 lóerőnél sokkal nagyobb teljesítményre nem lesznek képesek, vagy néhány óránál hosszabb időre egy feltöltéssel. A John Deere megpróbálta orvosolni ezeket a problémákat a GridCON nevű, kábellel működő prototípusával. A korábbi akkumulátoros prototípusokkal ellentétben a teljesen elektromos, autonóm traktor akár 400 LE teljesítményt is biztosít. (300 kW) teljesítményt, és a szántóföld határától a traktorhoz egy több mint 910 méter hosszú kábelt szállító dobon keresztül vezető elektromos kábelkapcsolat táplálja.

Az akkumulátoros elektromos traktorok számára a legnagyobb kihívást az akkumulátorok ma rendelkezésre álló energiakapacitása jelenti a tipikus mezőgazdasági műveletekhez szükséges energiához képest – mondja Dennis Muszalski, a John Deere modul- és villamosítási rendszerfejlesztésért felelős igazgatója. Az ültetés és betakarítás kritikus időablakaiban a berendezések rendelkezésre állása kiemelkedően fontos. Ügyfeleink nem engedhetnek meg maguknak semmilyen késedelmet az akkumulátorok kapacitásának korlátai miatt, ami gyakori és hosszadalmas újratöltést eredményez.

Bár a prototípus modellek árai még nem állnak rendelkezésre, a Monarch alapára 50 000 dollár. A Solectrac traktorok jelenleg körülbelül 20%-kal drágábbak, mint egy hasonló dízel modell. Az alacsonyabb karbantartási költségek azonban ennek nagy részét ellensúlyozni fogják.