+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

Digitális mezőgazdaság: A technológia hatása a legöregebb iparágra

  • 169

A digitális mezőgazdasággal kapcsolatos események fontosak a mezőgazdaságban alkalmazott digitális technológiák miatt, amelyek átalakítják a szegénység és az éhezés csökkentéséhez szükséges élelmiszertermelést a világban.

Az AGRIVI megközelítése a digitális mezőgazdaságban az önellátás és a tudásmegosztás felé fordul a globális élelmiszer-probléma megoldása érdekében. Hiányzik a tudás és a megértés a digitális technológiák használatáról, és emiatt szeretnénk hasznosítani az évek során szerzett tudásunkat, amelyet az élelmiszer-értéklánc minden érdekelt felével megosztunk az együttműködés céljából.

Amikor a digitális mezőgazdaságról beszélünk, az AGRIVI-nál aktívan megosztjuk a tapasztalatokat és a tudást különböző csatornákon, például blogbejegyzéseken, a közösségi médiában, valamint agrotechnikai és élelmiszeripari webináriumokon és konferenciákon való részvételen keresztül. Határozottan hiszünk abban, hogy a rendezvényeken való részvétel fontos a know-how és a tapasztalatok cseréje szempontjából az iparág minden érdekelt felével. Eddig is részt vettünk különböző egyetemi előadásokon, mert az új generációt támogatni kell, és az aktuális tapasztalatokat át kell adni nekik.

A mezőgazdaság jövője az együttműködésről és a legjobb megoldások megtalálásáról szól, ezért a különböző rendezvényeken az AGRIVI képviselői közösen beszélnek a digitalizációról az agrár-élelmiszeripari értékláncban, az élelmiszertermelésről és az élelmiszerbiztonságról, a mesterséges intelligenciáról és a mezőgazdaságról, a fenntartható gyakorlatokról, az éghajlatváltozásról és ezek hatásairól a mezőgazdasági termelésre.

Forrás: https://www.agrivi.com/news/digital-agriculture-the-impact-of-technology-on-the-oldest-industry/