+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

CowManager

  • 120

Tejtermelőként Ön is tudja, hogy tehenei egészsége és viselkedése rendkívül fontos a gazdaság sikeréhez. A CowManager egy forradalmian új vezeték nélküli fülérzékelő rendszer, amely segít Önnek valós időben nyomon követni tehenei viselkedését, értékes információkat nyújtva egészségükről, takarmányozási igényeikről és szaporodási állapotukról. Ebben a blogbejegyzésben a CowManager-t alaposan megvizsgáljuk, és megvitatjuk, hogy milyen előnyökkel járhat az Ön üzemében.

Mi a CowManager?

A CowManager egy vezeték nélküli fülérzékelő rendszer, amely a tehenek fülére csatlakoztatva figyelemmel kíséri viselkedésüket és egészségi állapotukat. A rendszer szenzorok segítségével különböző paramétereket mér, többek között az aktivitási szintet, a kérődzést, az evési viselkedést és a pihenési viselkedést. A CowManager ezután ezeket az adatokat felhasználva valós idejű figyelmeztetéseket ad a gazdáknak, segítve őket a problémák azonosításában és a gyors cselekvésben.

Vezeték nélküli fülérzékelők

A CowManager vezeték nélküli fülérzékelőkkel figyeli a tehenek viselkedését. Ezek az érzékelők kicsik és könnyűek, így nem okoznak kellemetlenséget a teheneknek. Emellett könnyen felszerelhetők és eltávolíthatók, így kényelmes megoldást jelentenek a gazdák számára.

Reális idejű riasztások

A CowManager egyik legjelentősebb előnye a valós idejű riasztások. Amikor egy tehén viselkedése eltér a normálistól, a CowManager riasztást küld a gazdának, így az gyorsan intézkedhet. Ha például egy tehén nem eszik vagy nem iszik eleget, a CowManager riasztást küld a gazdának, tudtára adva, hogy probléma állhat fenn.

Tehenek viselkedésének megfigyelése

A CowManager viselkedésfigyelési képességei páratlanok az iparágban. Az olyan paraméterek, mint az aktivitási szint, a kérődzés, az evési viselkedés és a pihenési viselkedés monitorozásával a CowManager értékes betekintést nyújt tehenei egészségébe és jólétébe. Ha például egy tehén csökkent aktivitási szintet mutat, az betegség jele lehet, és a CowManager riasztást küldhet a gazdának, hogy az intézkedhessen.

Javított szaporodási menedzsment

A tehenek ivarzási ciklusának nyomon követésével a CowManager a szaporodási menedzsment javításában is segíthet. Amikor egy tehén tüzel, a CowManager riasztást küld a gazdának, így az optimális időpontra ütemezheti a tenyésztést. Ez növelheti a sikeres tenyésztés esélyét, és végső soron termelékenyebb tehenekhez vezethet.

Táplálkozásmenedzsment

Végezetül a CowManager a tehenek táplálkozásmenedzsmentjében is segíthet a tehenek táplálkozási viselkedésének nyomon követésével. Ha egy tehén nem eszik eleget vagy túl sokat, a CowManager riasztást küld a gazdának, így az ennek megfelelően módosíthatja a takarmányt. Ez segíthet biztosítani, hogy tehenei az igényeiknek megfelelő takarmányt kapják.

Végkövetkeztetés

A CowManager egy hatékony eszköz a tehenészetek számára, amelyek javítani kívánják teheneik egészségét és viselkedését. A vezeték nélküli fülérzékelőkkel, a valós idejű figyelmeztetésekkel és a viselkedésfigyelési képességekkel a CowManager értékes betekintést nyújthat a tehenek egészségébe és jólétébe. A CowManager használatával gyorsan azonosíthatja a problémákat, és intézkedhet, mielőtt azok nagyobb problémává válnának.

Ha tetszett ez a blogbejegyzés, feltétlenül olvassa el más, az állattartással és technológiával kapcsolatos bejegyzéseinket is. Rengeteg információval szolgálunk olyan témákban, mint az állategészségügyi megfigyelés, a szaporodásmenedzsment és a környezeti megfigyelés. Köszönjük, hogy elolvasta!