+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat
Blue River Technology 3 soros saláta ritkító robot

Blue River technológia – gyomirtás

  • 158

A gyomirtás képessége a mezőgazdasági termelők kiemelt prioritása, és folyamatos kihívás, mivel a herbicid-rezisztencia egyre gyakoribb. Manapság a becslések szerint 250 gyomnövényfaj ellenáll a herbicidekkel szemben. Az amerikai Weed Science Society által végzett, az ellenőrizetlen gyomok kukorica- és szójababra gyakorolt ​​hatásáról szóló kutatási tanulmány szerint a mezőgazdasági termelők éves vesztesége 43 milliárd dollár.

A vállalatok automatizálást és robotikát használnak annak érdekében, hogy a gazdálkodók hatékonyabb módszereket találjanak a növények gyomnövényekkel szembeni védelmére. A Blue River Technology kifejlesztette a See & Spray nevű robotot, amely állítólag a számítógépes látást kiaknázza a gyomnövények megfigyelésére és pontos permetezésére. A precíz permetezés segíthet megelőzni a herbicid-rezisztenciát. Az alábbi rövid videó bemutatja, hogyan működik a robot a robotban:

Webhelye szerint a vállalat állítása szerint precíziós technológiája kiküszöböli a növényekre általában permetezett vegyi anyagok 80% -át, és 90% -kal csökkentheti a herbicidkiadásokat. A becslések szerint évente több mint 1 milliárd peszticidet használnak az Egyesült Államokban. ve

2017. szeptemberében a John Deere nagy gyártó vállalat bejelentette a Blue River Technology megvásárlását. A John Deere szerint állítólag 305 millió dollárt fektet be az átalakulás befejezéséhez. A vállalat állítása szerint az eredeti Blue Technology cég és jelenlegi munkatársai Sunnyvale-ben maradnak, ahol a John Deere reméli, hogy folytatja a cég növekedését.