+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat
aWhere applikáció

Az aWhere applikáció

  • 169

Az aWhere egy olyan alkalmazás, amely műholdas képeket használ a milliárdnyi adatpont elemzésére a világ minden tájáról. A képadatokat arra használják, hogy segítsék a gazdákat a hozam növelésében, valamint a növények elemzésében és az időjárási viszonyok előrejelzésében. Az aWhere applikáció a gazdáknak helyi, személyes előrejelzéseket és elemzéseket adnak. Az alkalmazás még az adott növény a világ más régióiban is megjósolja a termést, ami segíthet az aWhere alkalmazás felhasználóinak az ár meghatározására.

Prediktív elemzés

aWhere – Műholdak az időjárás előrejelzéséhez és a növények fenntarthatóságához

aWhere egy coloradoi székhelyű vállalat gépi tanulási algoritmusokat használ a műholdakkal kapcsolatban az időjárás előrejelzésére, a növények fenntarthatóságának elemzésére és a gazdaságok betegségek és kártevők jelenlétének értékelésére.

Például a napi időjárás-előrejelzéseket az ügyfelek igényei szerint alakítják ki, és a hiperokális és a globális szint között változnak. A társaság weboldalán említett ügyféltípusok között szerepelnek a mezőgazdasági termelők, a növénytermesztési tanácsadók és a kutatók.

Amint az az alábbi 3 perces videofelvételből kiderül, a vállalat állítása szerint magas szintű adatgyűjtésre specializálódott, amelyet folyamatosan és gyorsan frissít:

A társaság azt is állítja, hogy napi rendszerességgel több mint egymilliárd pont agronómiai adatot biztosít a felhasználók számára. Az adatforrások a hőmérsékletet, a csapadékot, a szélsebességet és a napsugárzást tartalmazzák, „a történeti értékekkel való összehasonlításokkal együtt a mezőgazdasági földön bárhol”.

Úgy tűnik, hogy a társaság nem nyújt esettanulmányt a honlapján. A szoftver alkalmazásának példáit a társaság blogja tartalmazza, de nem világos, hogy az ügyfelek mennyit fektettek be a Hol szolgáltatásaiba, és hogy ezek a befektetések hogyan befolyásolták az eredményeket.

Vélemény, hozzászólás?