+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

A John Deere 250 millió dollárért felvásárolja a Bear Flag Roboticsot

  • 200

A Bear Flag Robotics 2021 januárjában 7,9 millió dolláros magvető finanszírozást vett fel. Ez a finanszírozás gyorsan aprópénzzé vált. A traktorok autonóm vezetési technológiájának kaliforniai székhelyű fejlesztőjét a John Deere 250 millió dollárért vásárolja fel. A John Deere közleményében azt írta, hogy az ügylet felgyorsítja a mezőgazdasági automatizálás fejlesztését.

A 2017-ben alapított Bear Flag Robotics a meglévő traktorokra utólagosan szereli fel autonómia stackjét. Kamerákat, LiDAR- és radartechnológiát használ a redundáns, 360 fokos helyzetfelismeréshez a gazdaságban. A traktorok megvásárolhatók vagy bérelhetők egy robotika mint szolgáltatás (RaaS) megállapodás keretében, amelyben hektáronként számol fel díjat.

A Deere az autonómiát fontos előrelépésnek tekinti abban, hogy a gazdálkodók stratégiai módon használhassák fel erőforrásaikat a világ élelmezése, valamint fenntarthatóbb és jövedelmezőbb üzemek létrehozása érdekében – mondta Jahmy Hindman, a John Deere technológiai igazgatója. A Bear Flag tehetséges mezőgazdasági szakemberekből, mérnökökből és technológusokból álló csapata bizonyítottan képes fejlett technológiai megoldásokat piacra vinni. E szakértelem és tapasztalat egyesítése a Deere autonómia terén szerzett szakértelmével, valamint világszínvonalú kereskedői csatornánkkal felgyorsítja a gazdálkodók számára olyan megoldások szállítását, amelyekkel a növekvő világ élelmezésének hatalmas kihívását tudjuk megoldani.

A Bear Flag Robotics csapata a Szilícium-völgyben marad, ahol szorosan együttműködik a John Deere-rel. Míg a Bear Flag technológiája lehetővé teszi a traktorok autonóm működését, addig az emberi felügyelők szoftver segítségével felügyelik és irányítják a flottát egy távoli küldetésirányító helyiségből vagy személyes eszközről. A szoftver a termelők munkagépei alapján tervezi meg az optimális szántóföldi mintákat, és előrejelző és futás utáni elemzést biztosít.

A Deere és a Bear Flag mind technológiai, mind feladatkörök szempontjából kiválóan kiegészítik egymást – mondta Dan Leibfried, a John Deere automatizálásért és autonómiáért felelős igazgatója. Alig várjuk, hogy még szorosabban együttműködhessünk azzal a végső céllal, hogy segítsük a gazdálkodókat a lehető legjobb eredmények elérésében az olyan fejlett technológiák, mint az autonómia révén.

A John Deere először 2019-ben kezdett el együttműködni a Bear Flaggel a Startup Collaborator program keretében, amely egy olyan kezdeményezés, amely a startup cégekkel való együttműködés fokozására összpontosít, amelyek technológiája hozzáadott értéket jelenthet a John Deere ügyfelei számára. Azóta a Bear Flag sikeresen alkalmazta autonóm megoldását korlátozott számú gazdaságban az Egyesült Államokban.

A gazdálkodók egyik legnagyobb kihívása napjainkban a szakképzett munkaerő rendelkezésre állása a gazdálkodás eredményeit befolyásoló, időérzékeny műveletek elvégzéséhez. Az autonómia biztonságos és produktív alternatívát kínál e kihívás megoldására – mondta Igino Cafiero, a Bear Flag Robotics társalapítója és vezérigazgatója. A Bear Flag küldetése, hogy gépi automatizálással növelje a globális élelmiszertermelést és csökkentse az élelmiszertermesztés költségeit, összhangban van a Deere küldetésével, és örömmel csatlakozunk a Deere csapatához, hogy még több gazdaságba juttassuk el az autonómiát.

Ez a John Deere második mezőgazdasági robotikai akvizíciója az elmúlt négy évben. A Blue River Technologyt 2017-ben vásárolta meg 305 millió dollárért. A Bear Flag felvásárlása tovább bővíti a Deere jelenlétét a Bay Area-ban, ahol a Blue River és a John Deere Labs is található.

A közelmúlt egyéb mezőgazdasági robotikai hírei között szerepel, hogy júniusban bezárt az Abundant Robotics, egy 2016-ban alapított Hayward, Kalifornia állambeli startup. Az Abundant felszámolásáról szóló, a The Robot Report birtokába került feljegyzés szerint a vállalat nem tudta kialakítani a világjárvány idején a vállalkozás fenntartásához szükséges piaci vonzerőt.