+36 70 203-3120 | agrowebsystem@gmail.com | Blog | Kapcsolat

A Fieldin mezőgazdasági technológiai óriásvállalat felvásárolja a Midnight Roboticsot

  • 179

Két agrártechnológiai óriás egyesítette erőit, hogy a gazdáknak előnyös helyzetbe hozzák az új autonóm traktortechnológiát, amely a hagyományos traktorokat automatikus használatra alakítja át, és maximalizálja a mezőgazdasági vállalkozások hatékonyságát.

A kaliforniai székhelyű Fieldin, amely azt állítja magáról, hogy a világ legnagyobb intelligens mezőgazdasági műveletirányítási vállalata a nagy értékű növények számára, most bejelentette, hogy felvásárolta a Midnight Robotics nevű, mezőgazdasági autonóm vezetésre szakosodott céget.

A felvásárlással a világon elsőként egy szenzoralapú mezőgazdasági üzemeltetési platform és az autonóm vezetési technológiák kombinációja jön létre, amely lehetővé teszi a termelők számára, hogy a gazdaságok mindennapi irányításával foglalkozzanak.

A technológia segíthet a gazdáknak a munkaerőhiány és más gazdálkodási problémák kezelésében.A Fieldin már alkalmazza a kombinált autonóm gazdálkodási platformot a nagyobb kaliforniai gazdaságokban, és az elkövetkező hónapokban a végponttól végpontig tartó rendszer további telepítéseit tervezi.

A vállalat szerint a Midnight Robotics mélyrobotikai és autonóm vezetési technológiájával való kiegészítése egy olyan mindent egyben megoldást tesz lehetővé, amely maximalizálja a pontosságot és a termelékenységet a gazdaságban.

A platform összegyűjti a mezőgazdasági adatokat, és azokat hasznosítható meglátásokká alakítja, és mostantól ugyanarról a műszerfalról irányított döntéshozatalt és autonóm végrehajtást is kínál a vezető nélküli traktorok és más gépek segítségével.

Ezen új autonóm képességek telepítése kevesebb mint egy napot vesz igénybe, a Fieldin a gazdaságba érkezik, és a traktorokat és más mezőgazdasági gépeket LiDAR-alapú autonómia-készletekkel szereli fel, amelyek valós időben táplálják vissza az adatokat a platformra.

Boaz Bachar, a Fieldin vezérigazgatója és társalapítója elmondta: „Sokan azt gondolják, hogy az autonóm traktorok valami varázslatos megoldást jelentenek, de végső soron ezek is csak gépek.

„Az autonóm gazdaság csak annyira lehet jó, amennyire a gazdaságirányítási adatok, és ezért ez a felvásárlás az autonóm gazdálkodás forradalmát mozdítja előre.

„Az elmúlt nyolc év során több száz gazdaságot és több mint 10 000 traktort és mezőgazdasági eszközt digitalizáltunk, többet, mint bárki más a nagy értékű növények világában, és felbecsülhetetlen értékű adatokat gyűjtöttünk össze, amelyek betekintést nyújtanak a gazdaságirányítás legjobb gyakorlataiba.

„A Midnight Robotics felvásárlásával segítünk a gazdáknak abban, hogy a kör bezáruljon a meglátásoktól az autonóm cselekvésig, így pontosan tudják, mit kell tenniük, és azt autonóm módon végre is hajtják, mindezt ugyanazon a platformon keresztül.” – mondta.

A Fieldin az indulás óta olyan intelligens mezőgazdasági SaaS-platformot kínál, amely szenzoralapú adatokat használ fel, hogy világszerte segítsen a termelőknek a termelés, a működési átláthatóság és a hatékonyság javításában azáltal, hogy távolról figyeli a szántóföldi tevékenységeket, és zökkenőmentesen integrálódik a meglévő technológiákkal, berendezésekkel és személyzettel, hogy teljes átláthatóságot biztosítson a napi műveletekre.

A vállalat saját bevallása szerint az Egyesült Államokban a legnagyobb intelligens mezőgazdasági műveletirányítási vállalat, az amerikai salátatermesztés 30 százaléka és a világ mandulatermesztésének 20 százaléka az ő platformjukon keresztül fut.

Az Innoviz veteránjai és az autonóm vezetés szakértői, Yonatan Horovitz és Edo Reshef által alapított Midnight Robotics a legmodernebb számítógépes látást és mesterséges intelligenciát használja az autonóm mezőgazdasági vezetési technológia kifejlesztésére, amely tökéletes kiegészítést kínál a Fieldin platformjához.

A vállalat alapterméke egy olyan utólagos felszerelési készlet, amely bármilyen traktort képes átalakítani autonóm munkavégzésre, olyan fejlett LiDAR érzékelési algoritmusok segítségével, amelyek robusztus és megbízható megoldást tesznek lehetővé az autonóm működéshez és a pontos végrehajtáshoz.

Horovitz, aki az autonómia vezérigazgatójaként csatlakozik a Fieldinhez, és Reshef, aki mostantól a vállalat technológiai vezérigazgatója lesz, mindketten a Fieldin társalapítói lesznek.

Yonatan Horovitz elmondta: „Nem elég, ha nagyszerű mezőgazdasági adatokkal vagy nagyszerű autonóm technológiával rendelkezünk, mivel mindkettőre szükség van ahhoz, hogy az autonóm gazdálkodás valósággá váljon.

„Ami ebben az egyesülésben olyan erőteljes, az a Fieldin páratlan mezőgazdasági adatgyűjtésének – amely több mint 49 millió órányi traktorvezetést tartalmaz – és a vezető nélküli technológiával kapcsolatos szakértelmünk hatékony kombinációja.

„Izgatottan várjuk, hogy egyesítsük erőinket a Fieldinnel, mert csak együtt leszünk képesek segíteni a gazdáknak abban, hogy az intelligens és autonóm gazdálkodás előnyeit ne egy évtized múlva, hanem már ma élvezhessék” – mondta.

Forrás: https://www.foodandfarmingtechnology.com/news/autonomous-vehicles/farm-tech-giant-fieldin-acquires-midnight-robotics-in-merger-deal.html